Wist je dat het Vlaamse cultuurlandschap een decreet rijker is? 
Met het decreet bovenlokale cultuurwerking wil Vlaanderen de bovenlokale cultuurwerking stimuleren en uitbouwen, onder meer via  projectsubsidies.

Deze subsidies bieden je de kans om met jouw cultuurpraktijk buiten de gemeentelijntjes te kleuren. Om vanuit cultuur bruggen te bouwen naar onderwijs, welzijn, milieu, economie, onroerend erfgoed … en ook binnen cultuursectoren de handen in elkaar te slaan. Bedenk je graag slimme, doelgerichte oplossingen die op het terrein werken? En doe je dat vooral graag samen met anderen?
Dan is deze workshop, georganiseerd door het Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur,  jou op het lijf geschreven. 

Tijdens deze werksessie staan de medewerkers van het Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur je bij met raad en daad voor de uitwerking van jouw cultuurproject met bovenlokale uitstraling.

De workshop start met een toelichting van de subsidielijn door een van de medewerkers van het Steunpunt. Verwacht heldere informatie over de criteria waaraan je dossier moet voldoen, ontdek mogelijke aandachtspunten en krijg een streepje inspiratie door een selectie voorbeelden. Aan de hand van de handige (digitale) toolkit van het steunpunt loodsen ze  je door het begrippenkader, de toepassing van de functies en het vinden van partners. Iedere deelnemer ontvangt gratis de toolkit om het eigen projectidee concreter uit te werken. Nog geen specifiek idee? Geen nood, de toolkit biedt ook de kans om na te gaan hoe bovenlokaal werken een meerwaarde betekent voor jouw praktijk.

Op 15 november 2019 is de eerstkomende deadline om een projectsubsidie aan te vragen. Ideaal dus om in september je licht te komen opsteken op één van onze workshops. Van zodra de nieuwe oproep is gelanceerd, verneem je het op onze website. Nieuwsgierig naar wat deze regelgeving voor jouw culturele praktijk of project kan betekenen? Schrijf je dan gauw in.

Doelgroep
De projectsubsidie beoogt het brede culturele veld,  en zowel culturele als jeugdspelers als openbare besturen komen in aanmerking om een projectsubsidie aan te vragen. Ben je cultuur-, jeugd- en vrijetijdscoördinator of -medewerkers, ben je medewerker of vrijwilliger in een culturele – of jeugdorganisatie met bovenlokale ambities uit de kunsten, cultureel erfgoed, circuskunsten, amateurkunsten, sociaal-cultureel volwassenenwerk en het jeugdwerk, ben je bestuurder, schepen of lid van een adviesraad …dan ben je dus meer dan welkom. Werk je al in een samenwerking? Nodig dan je projectpartners mee uit.  

Kalender

do 5
september
De Warande,
Turnhout
10u-12u30
ma 9
september
met extra
avond-
sessie
CC Het Perron
Ieper
13u30-16u en
19u-21u
di 10
september
Bibliotheek
Genk,
De Ontdekking
13u30-16u
do 12
september
Zaal Mijn Brugge,
1e verdieping
Station Brugge
10u-12u30
ma 16
september
focus
jeugd
Lokalen
Bataljong,
Antwerpen
13u30-16u
di 17
september
CC PlomBlom,
Ninove
13u30-16u
woe 18
september
focus
jeugd
Lokalen
De Ambrassade,
Brussel
13u30-16u
do 19
september
met extra
avond-
sessie
Lokalen
Vormingplus
regio Mechelen
13u30-16u en
19u-21u
vrij 20
september
Informatie aan
Zee
Kursaal, Oostende
(enkel toelichting)
11u30-12u
di 15
oktober
trefdag
cultuur-
werkers
Vormingplus
Kempen
Retie 10u30-
12u30

De workshops vinden overdag plaats, en de locaties zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. We voorzien ook twee (kortere) avondsessies, in Ieper en in Mechelen, voor wie zich overdag niet kan vrijmaken. Onthaal start telkens 30 minuten voor aanvang, we starten stipt.

Nog niet meteen een concreet idee? Je vindt ons ook op Plan & Play, een event van Bataljong, op 7 november in Sint-Niklaas. Dar verzorgen we een workshop om 10u30.

Partners
Cultuurcoördinatie Turnhout, Cultuurdienst Brugge, VVC, Bataljong, De Ambrassade, Vormingplus regio Mechelen, Vormingplus Kempen, Cultuurdienst Genk, Stad Ieper, CC Het Perron, CO7, CC Plomblom, VVBAD, Vlamo

Praktisch
Deelnemen is gratis. Inschrijven is verplicht. Let op: voor sommige sessies is het aantal deelnemers beperkt.

Begeleiding
Leonie Lanssens – Lien Verwaeren – Sylvia Matthys – Gwennan Dekens

Tip!
Heb je al een concreet idee? Aarzel niet projectpartners mee te brengen: de workshop biedt de kans om jouw specifieke project uit te werken en concrete vragen te stellen.